Προς : Δήμο Πρέβεζας 20-4-11
Γραφείο αντιδημάρχου
Κύριε αντιδήμαρχε,
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση σας για υποβολή προτάσεων, θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την αξιόλογη πρωτοβουλία σας κι ελπίζουμε να σηματοδοτήσει την απαρχή για κάτι νέο και δημιουργικό στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας.
Για τον σύλλογό μας, ο πολιτισμός έχει σχέση με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, για το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις των ανθρώπων σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο , πάνω σε θέματα κοινωνικά, ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά , αλλά και πως η εκάστοτε εξουσία, κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος, σέβεται τον πολίτη και προσφέρει τα απαιτούμενα για μια ποιοτική διαβίωση.
Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ
1. Ανακατανομή και προσθήκη νέων θέσεων παρκινγκ για άτομα με αναπηρία σε θέσεις που θα μας υποδείξουν οι ίδιοι οι σύλλογοι αναπήρων .
2. Αυστηρός έλεγχος σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, που είναι απροσπέλαστα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες λόγω της μόνιμης και αυθαίρετης τοποθέτησης εμποδίων (παρκαρισμένα αυτοκίνητα μηχανάκια εμπορεύματα κλπ). Τα σημεία αυτά εμποδίζουν την ελεύθερη διάβαση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα , των αναπήρων , ή γυναικών με μωρά.
Τα σημεία αυτά, που είναι γνωστά σχεδόν σε όλους πολίτες με πιο έντονο το πρόβλημα στην λεωφόρο Ειρήνης, θα τα υποδείξουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΜΕΑ. Προτείνουμε κοινή περιπολία, κινητικά αναπήρων ατόμων μαζί με άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ώστε να εντοπιστούν τα σημεία που γίνονται αδιάβατα και καθιστούν δύσκολη την ζωή τους.
3. Αφαίρεση από πεζοδρόμια μόνιμων εμπόδιων καθώς και δεστρών σκαφών που δεν χρησιμοποιούνται στον πεζόδρομο της παραλίας από τουριστικό περίπτερο έως καφετέρια Defaz.
4. Αυστηρός και εντατικός έλεγχος παρκαρισμένων αυτοκίνητων σε θέσεις παρκινγκ αναπήρων και στις προσβάσεις (ράμπες ).
5.Μέριμνα για εύκολη μετακίνηση αναπήρων. Προσβάσεις, πεζοδρομήσεις και ράμπες
6.Ευαισθητοποίηση του κοινού π.χ. ενημέρωση από μαθητών πολιτών σχετικά με άτομα με αναπηρία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
7. Ενίσχυση του θεσμού «βοήθεια στο σπίτι»
8. Υπαίθρια παγκάκια (τοποθέτηση σε όλη την παραλία και σε άλλα σημεία που θα υποδείξουν σύλλογοι ΑΜΕΑ και ανθρωπιστικοί σύλλογοι)
9. Καλός φωτισμός σε μέρη πολυσύχναστα που παίζουν παιδιά όπως η πλατεία Ανδρούτσου (τα μέρη θα υποδείξουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων)
10. Το συντριβάνι στην πλατεία Ανδρούτσου μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας αν λειτουργεί και αν φωτιστεί κατάλληλα τους θερινούς μήνες
11. Κατασκευή Δημοτικών τουαλετών , μονίμων ή χημικών, απαραιτήτων 2 τουλάχιστον στην παραλιακή ζώνη.
12.Δημιουργία Λαογραφικού μουσείου .
13.Ελεγχος για σπατάλη του νερού τους θερινούς μήνες , ανάδειξη της άξιας του πολυτίμου αυτού αγαθού ( ανοιχτές βρύσες στις παραλίες σε μόνιμη βάση , σε αυθαίρετη χρήση) .
14. Έλεγχος σε όλες τις Παιδικές χαρές για την υγιεινή και ασφάλεια τους .
15. Δημιουργία δημοτικής λαϊκής αγοράς.
16. Λειτουργία κολυμβητήριου
17 Ευαισθητοποίηση του κοινού π.χ. ενημέρωση από μαθητών πολιτών σχετικά με Ανακύκλωση χαρτιού. Είναι απαράδεκτο να ρίχνονται στα σκουπίδια τόνοι βιβλίων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
18. Συστράτευση όλων των ομάδων εθελοντισμού για καθαρισμό όχι μονό των ακτών αλλά και του αισθησιακού δάσους από εύφλεκτες ύλες.
19.Έλεγχος κυκλοφορίας υπηρεσιακών οχημάτων και μη στην παραλία . Ο κ.ο.κ. ισχύει και για τα περιπολικά αυτοκίνητα αστυνομίας και λιμεναρχείου.
20. Έλεγχος των καταστημάτων να περιορίζονται στην κοινόχρηστη επιφάνεια που έχουν ενοικιάσει απ’ το Δήμο.
Κοινόχρηστος χώρος που ενοικιάζεται είναι ζωτικός χώρος που αφαιρείται απ’ τους δημότες, γι’ αυτό θα πρέπει να δίνεται όχι “δωρεάν” και με φειδώ.
21. Αποτελεί ένδειξη ελαχίστου σεβασμού προς τους δημότες να μην κάνουν περίπατο πάνω σε κατεστραμμένο παραλιακό κρηπίδωμα, που είναι και η πρώτη εικόνα των τουριστών απ’ τη θάλασσα.
22. Στελέχωση τουριστικού γραφείου με άτομα που μιλάνε τουλάχιστον και οπωσδήποτε αγγλικά και κατάλληλες σημάνσεις σε διάφορα σημεία , ώστε να είναι εύκολη η εύρεσή του.
23. Προστασία και ανάδειξη των μνημείων του δήμου και κτιρίων με αρχιτεκτονική αξία.
24. Προκήρυξη διαγωνισμού αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε να υπάρχει ενιαίο “χρώμα” στα νεοανεγειρόμενα κτίρια , ειδικά του ιστορικού κέντρου και της παραλίας και να δοθούν κίνητρα να συμμορφωθούν και οι προσόψεις των υφιστάμενων.
25. Αδελφοποίηση με άλλες πόλεις που έχουν κοινά γεωγραφικά, ιστορικά ή πολιτιστικά με τον δήμο μας στοιχεία.
26. Επέκταση των ποδηλατόδρομων και κατασκευή τους με τρόπο που θα εμποδίζουν την στάθμευση πάνω τους αυτοκινήτων.
27. Συντονισμός δράσης των πολιτιστικών φορέων .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου