Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας την τέταρτη 17 Απρίλιου

Ο σύλλογος  «Ανθρώπολις» στηρίζει τον αγώνα των συμπολιτών μας ενάντια στην υποβάθμιση  του νοσοκομείου Πρέβεζας.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς υποβάθμισης της λειτουργίας του γενικού νοσοκομείου της Πρέβεζας.
-          Η παθολογική κλινική έχει φτάσει στα όρια με άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο μετά τις 20 Απρίλη
-          Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί κατά τα 2/3 του μήνα σε αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε χειρουργείου – ακόμα και γέννας
-          Το παιδιατρικό τμήμα για το 1/3 του μήνα δεν είναι σε θέση να καλύψει εφημερίες
-          Το νεφρολογικό τμήμα έχει μείνει με ένα γιατρό και απειλείται με κλείσιμο

Η κατάσταση προς το παρόν σώζεται από τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά μέσα από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν.
Είμαστε αντίθετοι, σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο γεωγραφικά και πληθυσμιακά καλύπτει   όλο το νόμο, εκτίνεται σε όλη την παραλιακή ζώνη και την ενδοχώρα.
Στη  σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, μεγάλα τμήματα του Ελληνικού Λαού περιθωριοποιούνται (φτωχοποίηση - ανεργία) οδηγούμενα σε μια άνευ προηγουμένου Ανθρωπιστική κρίση, με σοβαρές άμεσες, αλλά και μακροχρόνιες επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Η διαφύλαξη των υπαρχόντων δομών, με τις όποιες απαραίτητες βελτιώσεις (οικονομικές-λειτουργικές) αποτελεί ύψιστο Εθνικό καθήκον για όλους τους εμπλεκόμενους. Η Υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Αυτό πρέπει να καθοδηγεί τους υπεύθυνους στους σχεδιασμούς τους και όχι οι ψυχροί αριθμοί. Αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε.
Έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου